Wat Rong Khun

De laatste foto’s die ik van Thailand gemaakt heb zijn er van de tempel Wat Rong Khun in Chiang Rai, een stad in het Noorden van Thailand.

De tempel is het meesterwerk van de Thaise schilder Chalermchai Kositpipat. Deze zeer getalenteerde schilder wou iets teruggeven aan zijn gemeenschap en land en besloot daarom deze ongelofelijke tempel te bouwen. De tempel is nog niet af, hij zou uiteindelijk uit 9 verschillende gebouwen moeten bestaan. Kositpipat verwacht niet dat de tempel af zal zijn voor hij sterft (hij is ondertussen de 50 gepasseerd en hij verwacht dat er nog minstens 20 jaar werk aan is) daarom heeft hij reeds een team klaargestoomd om het werk van hem over te nemen. Ik denk dat het wel duidelijk is dat dit ’s mans levenswerk is. Maar genoeg geschreven, nu foto’s!

De witte kleur van de tempel staat voor Boeddha’s zuiverheid en de stukjes glas verwerkt in de versieringen staat voor Boeddha’s wijsheid. Spijtig genoeg was het die dag bewolkt, ik kan me alleen maar voorstellen hoe mooi het glas in de zon zou kunnen reflecteren.

En nu de commentaar van mijn vriend: ‘Je had moeten wachten tot die man rechts weg was.’

Zoals je kan zien wordt er hard gewerkt om de vele details en versieringen van de tempel te vervaardigen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: