De Dood op hakjes met een ochtendhumeur

Twee posts geleden zagen jullie al dat ik fan ben van Brian Fuller, de maker van onder andere Pushing Daisies. Onlangs ontdekte ik nog een serie van de heer Fuller: Dead like me (volgens mij heeft de man iets met dood enzo…) Net zoals Pushing Daisies gaat het verhaal over leven en dood en the shit that comes along with it.

Het verhaal gaat over een meisje genaamd George (fysiek 18 jaar oud, in sarcasme en cynisme 35jaar), dat na haar eerste werkdag sterft doordat een wc uit de ruimte op haar hoofd valt . George werd daarop uitgekozen om een ‘Reaper’ te worden, dit zijn personen die mensen hun ziel losmaken juist voor ze het loodje leggen om hen een hoop pijn en miserie te besparen. Iedere Reaper moet zo een aantal mensen ‘losmaken’ voor zij zelf naar het leven na de dood mogen, daarop wordt de laatste persoon die ze losmaken zelf Reaper. Pluspunt: Je mag terug leven, echter met een ander uiterlijk. Minpunt: De Reapers weten niet hoeveel mensen ze moeten helpen voor ze zelf definitief onder de zoden liggen en spijtig genoeg verdien je geen rotte cent voor je diensten. (De ene lost dat op door werk te zoeken, de ander door te stelen van de doden, ohja, en krakertje spelen want geen geld = geen woonst).

Deze serie is een stuk donkerder en minder naiëf dan Pushing Daisies. George klinkt alsof ze last heeft van een chronisch ochtendhumeur wat leidt tot een geweldige zwarte humor. Ziehier de eerste aflevering

Advertenties

One response to this post.

  1. Posted by Frederik on 21 februari 2009 at 1:07 am

    Ik ben echt verslaafd aan die reeks 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: