Gangsters met een gps

Tussen alle thesisdrukte in, moet je wel eens tijd maken om je eens te ontspannen. Want voor je het weet zit je de hele tijd met ‘the t-word’ in je hoofd en gaat het een beetje een eigen leven leiden waardoor jouw sociale leven een beetje op een laag pitje komt te staan. Een heel laag pitje.

Gelukkig hadden mijn collega-scoopers op radio scorpio het brilliante idee om eens een gps citygame uit te testen. Voor degenen die Leuven kennen, dat is dat kantoortje met die grote groene zitzakken vlak naast restaurant Thai House in de tiensestraat. Het bedrijfje heet iChallenge (neen het is geen onderdeel van Apple) en laat je toe om in Leuven city met een groep vrienden of als teambuilding met je collega’s een spel te spelen waarbij je enige wapen een Nokia gsm met gps-functie is.

iChallenge biedt verschillende spelen aan maar wij kozen voor ‘The Target’. In dit spel wordt de groep ingedeeld in 1 groep gangsters en 2 of 3 groepen agenten. De gangsters moeten in de stad een aantal voorwerpen ophalen waarmee je dan misdaden kunt plegen en geld winnen. De agenten moeten (obviously) de gangsters proberen te vangen. De gps die je meekrijgt biedt je niet alleen een kaart met de te stelen voorwerpen maar verraadt ook om de x aantal minuten de positie van je tegenstanders of medewerkers. Uiteraard zijn er nog een aantal elementen die de gangsters kunnen gebruiken om de agenten het bloed van onder de nagels te halen (zoals bvb mijnen).

Uw aller Lievil werd ingedeeld bij de groep agenten en mocht zodoende half  ’t stad aflopen om de groep geniepige gangsters in de kraag te vatten. Hoewel, met het koude avondweer kun je misschien beter spreken van bij de sjaal te grijpen. In het begin kon je moeilijk inschatten wat de gangsters eerst gaan doen en  welke misdaden ze zullen begaan. Maar eens je dichter in elkaars buurt komt stijgt de spanning en denk je bij iedere samenscholing van meer dan 2 man dat de vijand jou ontdekt heeft en u op virtuele wijze naar de eeuwige jachtvelden zal sturen(zowel agenten als gangsters krijgen 3 kogels om elkaar via de gps dood te schieten).

Uiteindelijk kon het andere agententeam de gangsters doodschieten en eindigde het spel… ware het niet dat de gps van onze gangsters defect was en wij dus niet echt helemaal juist zoals het moet gewonnen hadden (zij bevonden zich immers al lang niet meer op de plaats waar wij hen hadden doodgeschoten). Onze hoofdredacteur die zich in de gangsterploeg bevond gaat het ons waarschijnlijk nog lang laten horen dat wij ‘niet echt gewonnen hebben’. Niet dat ik echt compassie heb met de mens aangezien zij een beetje vals hebben gespeeld door zich met de bus te verplaatsen (verklaart ineens waarom zij op 6 minuten tijd van de ene naar de andere kant van Leuven zijn geraakt, de slinkse snoodaards!).

Al bij al een fijne manier om u te ontspannen en ondertussen uw groepsleden beter te leren kennen. Toch enige raad: draag schoenen waarmee je snel en veel kunt lopen. Maar echt veel. Enigste nadeel voor mezelf was dat ik heb gemerkt dat veel lopen nog niet aan mij is besteed gezien mijn trombosebeen (zie posts augustus/september) nog steeds niet helemaal genezen is. Ondanks de steunkous voelde ik mijn been toch opzwellen, dus dit spel is misschien voorlopig niet echt aan mij besteed.

iChallenge heeft nog meer spelen, voor de geïntereseerden, check: www.ichallenge.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: