I want a MacMac!

Vorige week heb ik het eindelijk gedaan: Ik heb een Mac besteld, meer bepaald een 13 inch Macbook pro. Nu waarom een Mac?

Ten eerste heb ik een hekel aan Windows Vista, constant het vragen achter toestemming om een programma te openen terwijl je er zelf juist op ‘openen’ hebt geklikt. De nieuwe leuke grafische dingetjes die eigenlijk niet nodig waren en mijn laptop precies nog trager maken. Dingen die op andere plaatsen staan dan op Windows XP, is dat nu zo moeilijk om de icoontjes in het configuratiescherm op dezelfde plaats te laten staan?! Microsoft kan best een cursus Usability Design gebruiken me dunkt. Ik heb verdorie heel het ding moeten afzoeken voor sommige zaken! Maar bon, laat ik hier nu maar stoppen mijn gal over vista te spuwen, voor jullie hier een post van enkele bladzijden lang voorgeschoteld krijgen…

Ten tweede ben ik zeer teleurgesteld in mijn Acer. Hij is traag (geen idee of Vista daar voor iets tussen zit of het gewoon aan de laptop zelf ligt), de mousepad is overgevoelig als in: klikt op dingen terwijl ik er niet eens aankom, pijltje beweegt als ik er niet eens aankom en dergelijke (en ja, ik heb al gezocht of ik het kan aanpassen maar niets helpt). Daarnaast is het een Acer uit de gemstone reeks en werd dus verkocht als hét multimediamachientje bij uitstek, als in: geweldige speakers. Spijtig van de schrille geluiden dan. Ohja, en het heel verdachte geknipper van het lichtje naast mijn ingebouwde webcam, alsof hij stiekem een foto wil trekken (yes, I am paranoid). Neenee, dan was mijn vorige Acer (geen idee uit welke reeks die kwam) een veel betere laptop.

Ten derde heb ik al verschillende malen op de wederhelft zijn macbook pro mogen prutsen en ik was verbaasd hoe intuitief en gebruiksvriendelijk een Mac is tegenover een PC. Plus, als ik volgend academiejaar een postgraduaat in multimedia ga volgen, dan ga ik wel met een hoop zware programma’s moeten werken (denk: Adobe Creative suite) en ik heb zo een gevoel dat mijn laptop dat niet zal trekken terwijl je bij een Mac toch enigzins zeker bent dat hij dat wel zal trekken. Voorts ben ik van mening dat je voor een Mac geen computerspecialist moet zijn, in tegenstelling tot de PC. Ingenieurs en dergelijke techneuten weten hoe ze in het PC-systeem moeten infiltreren om diens werking naar hun hand te draaien, ik (en velen met mij) zijn daar niet zo goed in (met alle gevolgen van dien).

Maar genoeg gezeverd nu. Ik heb een filmpje voor jullie waarin getoond wordt hoe de nieuwe Macbook pro’s worden gemaakt, namelijk uit 1 groot stuk aluminium (of toch de body). Wat een hoop scheelt in gewicht. Dit in tegenstelling tot andere laptops waar de body uit verschillende stukken bestaat:

Advertenties

6 responses to this post.

 1. Posted by pcuser1961 on 18 augustus 2009 at 1:06 pm

  Tja..Dat is een keuze die je maakt..Ik ben een MAC helemaal niet gewend..Misschien dat het onbekende me afschrikt ?? Ik weet het niet maar ik heb geen problemen met Vista noch Xp..

  Heel veel succes gewenst met je nieuwe MAC

  Fijne dinsdag

  Beantwoorden

 2. Uitstekende keuze 😉

  Beantwoorden

 3. Posted by pcuser1961 on 1 september 2009 at 3:15 am

  Hopelijk al aan het werk op je nieuwe MAC ??

  Fijne dinsdag

  Beantwoorden

 4. Posted by pcuser1961 on 3 september 2009 at 2:42 pm

  Hoe bevalt de MAC ?

  Fijne donderdag

  Beantwoorden

 5. Posted by lievil on 4 september 2009 at 9:25 am

  hey, de mac bevalt mij heel goed.
  Maar ik was de afgelopen weken te lui om nog iets nieuws te posten 🙂

  Beantwoorden

 6. Posted by pcuser1961 on 6 september 2009 at 1:03 pm

  Misschien ook tijd voor om over te schakelen want ben soms die zever van Microsoft beu..

  Heel fijne zondag gewenst..

  Beantwoorden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: